Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > III. ročník Memoriálu Jana Nováka

III. ročník Memoriálu Jana Nováka



Datum konání:
9.2.2019

Memoriál Jana Nováka III. ročník

V sobotu 9.2.2019 se konal již III. ročník Memoriálu Jana Nováka pořádaný naším SDH v kulturním domě v Nechanicích. Jedná se o soutěž mladých hasičů, kteří mají možnost porovnat svoje znalosti a dovednosti založené na znalostech hry Plamen. Jedinou výjimkou je disciplína hadicové kolo. Jedná se o disciplínu, která byla dříve součástí Plamenu. Mezi dalšími disciplíny patří uzly, grafické značky technických prostředků a hasební prostředky, topografické značky a orientace mapy a zdravověda.

Na letošním ročníku se nám bohužel negativně podepsala aktuálně probíhající chřipková epidemie. Dorazily družstva pouze ze čtyř SDH. Startovní listina vypadala takto. V kategorii mladší startovaly mladší hasiči z SDH Nechanice, SDH Libřice a SDH Dolní Přím. Všechna SDH postavila dvě hlídky. V kategorii starší byli přihlášeni mladí hasiči z SDH Nechanice, SDH Sloupno, SDH Dolní Přím a SDH Staré Nechanice.

Vzhledem k nízké účasti bylo dobojováno velice a rychle a již za cca hodinu byly známy výsledky, které vypadaly takto:

Kategorie mladší:

  1. SDH Dolní Přím
  2. SDH Libřice
  3. SDH Nechanice

Kategorii starší:

  1. SDH Dolní Přím
  2. SDH Nechanice
  3. SDH Sloupno
  4. SDH Staré Nechanice

Zvláštní cenu „Fair play“, za nejnižší počet trestných bodů si letos odvezlo družstvo z SDH Dolní Přím. Zároveň předvedli hezké gesto, protože vyhráli všechny tři hlavní cenu – tj. dort. Hnedka na místě se o dva rozdělil se všemi závodníky a pořadateli.

Nakonec bychom chtěli poděkovat všem závodníkům za účast a spořádané chování. Jsme rádi, že soutěž se obešla bez jakýchkoliv zranění a těšíme se na viděnou u dalšího ročníku. Poděkování patří i radě města Nechanice, která poskytuje zdarma prostory kulturního domu, kde se soutěž koná a zároveň přispívá částkou 3.000 CZK na nákup cen.

Kdo to byl Jan Novák se můžete dočíst zde.

Více fotek ve fotogalerii

Memoriál_Jan_Nováka_III.ročník_001.jpg Memoriál_Jan_Nováka_III.ročník_007.jpg Memoriál_Jan_Nováka_III.ročník_008.jpg Memoriál_Jan_Nováka_III.ročník_024.jpg Memoriál_Jan_Nováka_III.ročník_026.jpg Memoriál_Jan_Nováka_III.ročník_031.jpg         Memoriál_Jan_Nováka_III.ročník_036.jpg          Memoriál_Jan_Nováka_III.ročník_038.jpg          Memoriál_Jan_Nováka_III.ročník_043.jpg          Memoriál_Jan_Nováka_III.ročník_050.jpg